Меджик Флейм официално откри най-новата си преработвателна линия

С тържествена Света литургия и водосвет официално открихме най-новата, производствена линия #5 за преработка на слънчоглед – Bakery grade на територията на завода ни в Рилци, Добрич.

На церемонията присъстваха собственикът на „Меджик Флейм“ ЕООД и „Клас Олио“ ЕАД – г-н Едуард Багдасарян, г-н Борислав Стоянов – изпълнителен директор на предприятието, официални гости, партньори и колеги.

 

„С новата ни линия за преработка на слънчоглед, достигнахме капацитет от 10 000 тона белена ядка/ месечно, което е атестат за доброто ни представяне на международните пазари. Благодарим за доверието на нашите европейски партньори, които ценят високо нашата продукция. Това стимулира по естествен път развитието на компанията ни, като същевременно разкриваме и нови работни места, което е от изключителна важност за региона“ – сподели г-н Стоянов.

„Както виждате, намираме се в чисто нова сграда, където освен новата ни линия, предстои да бъдат изградени офисни, складови площи и защо не още една – две преработвателни линии?“ – коментира г-н Багдасарян.

 

*От износител на слънчоглед, през последните години България се превърна във вносител, благодарение на инвестициите в сектора, които позволяват родната продукция да се преработва у нас. Това повишава добавената стойност на земеделската продукция и допринася за развитието на българската икономика.

*бел. на редактора