Нашият екип

Едуард Багдасарян

Г-н Едуард Багдасарян е собственикът и създателят на Меджик Флейм ООД – компанията, която през 2020 година бе определена от финансовите медии в България, като „Новата звезда на пазара на слънчоглед“.

Историята на „Меджик Флейм“ започва през далечната 2007-ма година, когато г-н Багдасарян стартира международна търговия със зърно, като на практика започва да прилага наученото в Икономически университет – Варна, където завършва Аграрна икономика. След 10 години успешна търговия, г-н Багдасарян вижда нови хоризонти за бизнеса си в преработката на суровини и така се стига до създаването и пускане в експлоатация на завода за белен слънчоглед в Рилци, гр. Добрич, който през последните 5 години се утвърди, като един от основните износители на bakery слънчоглед за големите европейски хранителни концерни.

След начало в търговията със зърно и последвало развитие на производство на белен слънчоглед наскоро „Меджик флейм“ добави още едно звено в преработката на селскостопански продукти. Компанията придоби производителя на олио „Клас олио“ и външнотърговската му компания „Кабакум груп – импорт експорт“. Сделката отвън изглежда като класическо окрупняване на сходни производства и изграждане на група с близо 230 млн. лв. оборот за 2019 г.. Отвътре обаче собственикът й Едуард Багдасарян вижда възможности за много синергии и разширяване на пазарите. Той вече планира следващите инвестиции, които ще увеличат капацитета за производство и ще разширят листата с продукти, включително царевични. А фокусът, който си поставя занапред, е към чистите храни и енергийната независимост.

Борислав Стоянов

Изпълнителен директор Завод за белен слънчоглед „Меджик Флейм“ ООД – Рилци, Добрич

Г-н Борислав Стоянов е преди всичко бизнесмен и natural born лидер. Още от 18 годишна възраст се занимава с частен бизнес.

Във фирмената история на „Меджик Флейм“, г-н Стоянов заема почетно място, благодарение на факта, че той е основен двигател и реализатор на завода ни за белен слънчоглед в Рилци, гр. Добрич. Ръководител на над 200 души, Борислав работи по направление преработка на слънчоглед от първата копка на нашето предприятие. Благодарение на неговата отдаденост, бизнес – нюх и отлични комуникационни умения, в момента изграждаме поредния цех за преработка на слънчоглед, с който да отговорим на повишените интерес към нашата продукция от страна на международните пазари.

Георги Веселинов

Търговски директор „Клас Олио“

Г-н Веселинов е майсторът на стратегическото планиране.

Математик по природа, Георги изучава бизнес – администрация в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, след което специализира на два пъти в Германия, в университетите на Кьолн и Манхайм, където овладява тънкостите на международния мениджмънт, маркетинга, логистиката и управление на верига на доставките (Supply Chain Management), като смеем да признаем – той го прави с типичната немска прецизност.

Неговият предишен опит, като част от екипа на Lidl – Bulgaria, където Георги Веселинов работи по въвеждане на нови продукти на пазара, го превръща във високо ценен член на нашият екип.

Ерхан Фикрет

Изпълнителен директор

Ерхан е част от историята на „Клас олио“. Привлечен в компанията през 2006-та, като ръководител отдел „Пласмент“.

Благодарение на присъщото си усърдие и постоянство, г-н Фикрет скоро поема отговорност за отдел „Ключови клиенти“ и „Суровинно снабдяване“, след което логично оглавява отдел „Търговия“, за да стигне до поста Изпълнителен директор на най-големият–производител на олио в България. Икономист по образование, преминал през американски колеж и няколко университета – Г-н Фикрет е завършил и „Системи за управление на националната сигурност“, както е и Магистър „Държавни и общински финанси“.С безупречна репутация на местно и национално ниво, преминал редица допълнителни курсове и специализации, г-н Фикрет продължава и до днес да инвестира в знания и иновации, които да утвърдят лидерската позиция на „Клас Олио“ в страната и по света.

Борислав Христов

Финансов директор

Магистър по финанси и право с над 16 г. опит във финансите в международно представени банки като KBC, OTP и Unicredit.

През юли 2021 г. г-н Христов се присъединява към екипа с цел да допринесе с опита и знанията си, както и да подобри финансовата култура на Групата със своята аналитичност и финансова дисциплина. Преминал през много обучения и допълнителни квалификации в областта на финансово моделиране, networking умения, презентационни умения, риск мениджмънт, продажбени умения и др. Г-н Христов познава бизнеса на “Меджик Флейм” ЕООД от 2015 г., като в последните 6 г. неизменно спомага за изпълнението на инвестиционните планове на г-н Багдасарян, посредством всеотдайната си работа в една от финансиращите институции на Групата.
Борислав е екипен играч готов да води Групата към прогресивно развитие, посредством увеличаване на финансовата стабилност, рентабилност и продажби.

Драйчо Драйчев

Търговски директор

Г-н Драйчев е търговецът с най-голям опит в нашия екип.

Възпитаник на Морско училище – Варна, Драйчо Драйчев прекарва близо 20 години в корабния бизнес, където се занимава с логистика на товари и международна търговия. Работил е за Zodiac Maritime Ltd, BMF, „Зърнени храни България“ АД, бил е ексклузивен агент на GLENCORE International Bulgaria, „BG AGRO“ JSC и много други. От 2016 г., г-н Драйчев заема длъжността Мениджър Външна търговия в Меджик Флейм ООД. Благодарение на неговата експертиза, лична харизма и търговски умения, нашите международни партньори се увеличават всеки ден.